Damir Marjanović čistio fontanu i poručio: Šta je u glavi onoga koji baci bocu

Radiosarajevo.ba
Damir Marjanović čistio fontanu i poručio: Šta je u glavi onoga koji baci bocu
FOTO: Facebook / Damir Marjanović

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović je danas ponovo apelovao građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine da ne odlažu smeće na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

Preko svojeg Facebook statusa je ukazao da je ponovo zatekao otpatke u fontani u naselju Ciglane. Kako je kazao, dvije flaše koje su bile odložene je uspio skloniti, dok do nekih nije mogao pristupiti.

Bivši ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo je između ostalog poručio sljedeće:

"Zanima me šta je u glavi onoga koji popije sok u hladu fontane i baci bocu u istu, ili šta je u glavi onog roditelja koji s osmijehom gleda svoj podmladak kako ubacije smeće u tu 'čudnu rupu s vodom.'"

Nakon tromjesečne akcije čišćenja i uređivanja bosanskohercegovačke prijestolnice koju je inicirala Vlada Kantona Sarajevo, na nekoliko mjesta su se ponovo pojavile divlje deponije. Građani ponovo odlažu smeće na zelenim i drugim javnim površinama.

Neodgovornost građana na djelu: Pogledajte kako izgleda pothodnik na Stupu

Učestao je i vandalizam - uništavaju se javna dobra. Posljednji primjer toga su uništeni mobilijari u parku Betanija-Jezero.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije