Da li će Ministarstvo za obrazovanje KS-a prihvatiti primjedbe na prednacrt o osnovnom obrazovanju?

Hajrija Avdić
Da li će Ministarstvo za obrazovanje KS-a prihvatiti primjedbe na prednacrt o osnovnom obrazovanju?
Za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a

Nakon što su iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine i Vijeća roditelja Kantona Sarajevo uputili prijedloge za izmjene i dopune prednacrta Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, za Radiosarajevo.ba govorili su iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a.

Naime, Liljana Prelčec, jedna od članica komisije za izradu teksta prednacrta Zakona i sekretar Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a, istaknula je da je komisija uradila prednacrt teksta zakon o osnovnom obrazovanju koje od strane ministra Elvira Kazazovića upućeno u desetodnevnu raspravu javnim ustanovama i ustanovama osnovnog odgoja i obrazovanja KS-a, prije zvaničnog upućivanja u predviđenu proceduru donošenja.

"U toku desetodnevne procedure javne ustanove osnovnog obrazovanja i ustanove osnovnog obrazovanja uputile su primjedbe i prijedloge na tekst prednacrta. 

Te primjedbe upućene su komisiji, svakom članu, da se upoznaju sa istim i svakako da u budućem radu komisija prihvati primjedbe koje su obrazložene i koje se mogu prihvatiti u tekst. Sve u cilju poboljšavanja teksta koji bi se uputio u proceduru donošenja zakona", pojasnila je Prelčec zaRadiosarajevo.ba.

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a istaknuli su da će članovi komisije imati razumijevanje za primjedbe koje poboljšavaju tekst zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije