Čestitke za Uskrs i Vaskrs, rukotvorine članova NVO Svjetlo

Radiosarajevo.ba
Čestitke za Uskrs i Vaskrs, rukotvorine članova NVO Svjetlo

Članovi NVO altruista Svjetlo, polaznici ArT LiNe radionice, su u povodu predstojećih blagdana Uskrsa i Vaskrsa, pripremili prigodne unikatne, ručno rađene čestitke. Na taj način, ova organizacija afirmiše rad mladih s umanjenim sposobnostima, te obezbjeđuje finansijska sredstva za kontinuiran rad ArT LiNe radionice.

Ponudom ovih čestitki, NVO altruista Svjetlo podstiče građane Bosne i Hercegovine, koji su sinonim različitosti, da na tradicionalni način razmijene lijepe želje dragim osobama za predstojeće blagdane.

Unikatne čestitke, po pristupačnim cijenama od 2,20 KM, mogu se naručiti putem e-maila: svjetlo@svjetlo.ba ili pozivom na telefon 033/572-870.

ArT LiNe radionica, pokrenuta je u septembru 2005. godine i okuplja mlade s umanjenim sposobnostima koji se nalaze u porodici i nisu nigdje uključeni. Uključenost u kreativni rad je alternativa izolaciji i socijalnoj isključenosti. Mladi s umanjenim sposobnostima razvijaju vještine, osposobljavaju se da izrađuju unikatne radove koje potom prodaju i omogućuju da ostvare simbolične nagrade, ali i vlastitim trudom obezbijede kontinuirani rad ArT LiNe kreativne radionice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije