Ceste pretežno mokre, umjeren promet vozila

Radiosarajevo.ba
Ceste pretežno mokre, umjeren promet vozila

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraćaj se jutros odvija po pretežno mokrom kolovozu uz umjeren promet vozila.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla. 

Na dionici autoceste A-1 Kakanj-Lašva zbog sanacije klizišta još danas i sutra od 08 do 17 sati, vozila saobraćaju jednom trakom (na dužini od 1 km).  Apeluje se na vozače da na ovoj dionici smanje brzinu i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je sanacija mosta (preko rijeke Vrioštice) na magistralnom putu M-6 Ljubuški-Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 t preusmjerena na regionalni put R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Na dionicama M-4 Tuzla-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase.

Usporeno-jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-17 Maglaj-Doboj, M-19 Zvornik-Bijeljina, M-20 Bileća-Gacko i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Granični prelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Simin Han-Kalesija, zbog većeg odrona u mjestu Babajići teretna vozila ne mogu saobraćati, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

M-6.1 

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20 

Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju. 

REGIONALNI PUTEVI

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog održavanja manifestacije "Vogošćanski dani" do 24.06. od 09.00 do 24.00 sata privremeno se obustavlja saobraćaj u ulici Jošanička (od raskrsnice sa ulicom Akifa ef. Biserovića do raskrsnice sa ulicom Omladinska).

-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije(dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smijera).

- U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano saobraćanje vozila i pješaka. 

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

-Zbog izvođenja radova usporeno se saobraća u ulicama:  Kamenica,Topal Osman Paše, Barice i Hasana  Kikića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije