Centar ‘Vladimir Nazor’ dobio novu opremu i vozilo

Radiosarajevo.ba
Centar ‘Vladimir Nazor’ dobio novu opremu i vozilo

Tekst prenosimo sa Manjine.ba, portala za deprivilegirane i manjinske grupe u BiH

U prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" danas je upriličena primopredaja donacije u materijalu i opremi Ambasade Republike Italije u BiH, odnosno Ureda italijanske kooperacije za razvoj, Centru "Vladimir Nazor" Sarajevo.

Ova donacija predstavlja podršku za dodatno opremanje ustanove u okviru projekta "Podrška akcijama u korist djece i mladih koji se ubrajaju u posebno ugrožene i rizične grupe u Bosni i Hercegovini“.

Donaciju je uručio zamjenik ambasadora Republike Italije u BiH Stefano Stucci.

“Danas smo dobili vrijednu opremu i materijale i jedno vozilo. Ova donacija je jako značajna  s obzirom na tešku situaciju u budžetima u odgojno obrazovnim ustanovama. Dobro će nam doći da opremimo radni prostor i da ojačamo resurse Centra u smislu provođenja savremenih nastavnih procesa” kazao je agenciji Fena direktor Centra "Vladimir Nazor" Zulfo Ahmetović.

Vrijednost donacije je oko 20.000 KM.

“Dobili smo kancelarijski namještaj i opremu, informatičku opremu, računare, printere, skenere, kompjutere, fotoaparate i kameru, te biblioteku. Dobili smo i džip koji će nam dobro doći kao podrška našem radu. Vozilo će nam dobro doći u realizaciji naših aktivnosti van ustanove, u smislu prijevoza učenika u školu prirode i druge projekte socijalne integracije u našu zajednicu, te za realizaciju izleta i ekskurzija” naveo je Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije