O ovoj nekulturi dugo će se pričati: Centar Sarajeva zatrpan smećem

18
Radiosarajevo.ba
O ovoj nekulturi dugo će se pričati: Centar Sarajeva zatrpan smećem
FOTO: Prljavi grad Sarajevo / Ružni prizori u centru grada

O nekulturi današnjih stanovnika Sarajeva vjerovatno će se još dugo pričati a možda napraviti i sociološka istraživanja, piše Prljavi grad Sarajevo u novom postu u kojem donosi ružne prizore u centru grada.

Fotografije smeća napravljene su u Općina Centar Sarajevo, naselju Breka i u neposrednoj blizini Kliničkog centra na više lokacija - ulicama Jovana Bijelića, Stjepana Tomića - kojom se prolazi ispred ulaza na Kliniku urgentne medicine KCUS-a te Bolnička - divlja deponija na privatnoj imovini).

"Uzrok problema je nesposobnost vlasti da drakonskim kaznama i strožijim zakonima zaustave ovu pošast a rezultate hronične nekulture i nesposobnosti vlasti možete vidjeti na priloženim fotografijama", piše uz objavljene fotografije. 

Kako kažu, sasvim je svejedno ko baca smeće, jer nema sankcije.

"Nema sankcije a ni kazni, kako za komunalne prekršaje, tako ni za nadležne. Ovaj veliki zdravstveni, psihološki fenomen i problem je moguće riješiti isključivo promjenama zakonske politike i drastičnim provečanjem novčanih kazni" navodi se. 

Pozvali su Vladu Kantona Sarajevo da reagira. 

"Ovo je nedopustivo", zaključuje se. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije