Bubica: U GRAS-u je luda kuća

Radiosarajevo.ba
Bubica: U GRAS-u je luda kuća

Iako je konkursna procedura za izbor direktora završena, GRAS je umjesto direktora ponovo dobio vršioca dužnosti prvog preduzeća. Glavni krivac za ovakvu situaciju je, prema riječima Jusufa Bubice, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, SDU, piše Oslobodjenje.ba.

Prava osoba 

"Svi nesporazumi dolaze iz ove stranke jer oni su se podijelili u dva tabora i svaki od njih se smatra glavnim. Zvanična verifikacija ko je zaista predsjednik SDU i ko ima pravo da bira i imenuje, još je na sudu. Dok sud ne utvrdi ko je ko, u to se ne želim miješati. Svi problemi, što se tiče GRAS-a u njima su jer su oba tabora predložila svog kandidata i samo im je važno da ne prođe kandidat iz drugog tabora. Nisu se potrudili da nađu pravu osobu koja bi nešto mogla napraviti pozitivno u GRAS-u. Kod izbora direktora bio je i problem što je jedan od kandidata bio iz SDA, a drugi iz Sindikata koji je bio rezervni igrač i koji nije tretiran kao ozbiljan za ovu poziciju", naglasio je ministar Bubica.

Igra domina

Prema riječima Bubice, pregovara se na relaciji SDU i SDA kako bi SDA preuzela funkciju direktora u GRAS-u, a da SDU dobije nešto drugo. 

"Iz tih razloga imenovali smo Avdu Vatrića za v.d. direktora jer očekujem da će SDA to preuzeti na sebe i u narednom periodu imenovati direktora. On neće biti v.d. dva mjeseca, pa da onda opet produžujemo mandat, već će GRAS nakon dugo vremena dobiti direktora. U GRAS-u je trenutno luda kuća i neki se kao igraju domina, a ovo nije igra jer ni svjetski eksperti iz ove oblasti teško da bi mogli pomoći s obzirom na to kakva je teška situacija u ovom preduzeću", zaključio je Bubica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije