Semizovac / Brzom reakcijom inspekcije leš teleta izvučen iz rijeke Ljubine

03. 08. 2019. u 22:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U popodnevnim satima je u veoma otežanim okolnostima pronađen i iz korita rijeke Ljubine u Semizovcu izvučen leš teleta, koji su mještani tog vogošćanskog naselja jutros primjetili, navodi se na stranici Kantonalne uprave za inspekcije poslove KS (KUIP).

Nevjerovatno: Tele bačeno u rijeku Ljubinu nadomak Semizovca

S ciljem sprječavanja eventualnih posljedica po stanovništvo i okoliš kantonalni veterinarski inspektor je, odmah po saznanju, u pratnji uposlenika KJKP Rad izašao na teren, ali radi nepreceznih informacija o lokalitetu nisu imali uspjeha u pronalaženju leša”, pojašnjeno je.

Dodaje se da s obzrom da životinja nije bila obilježena ušnim markicama nije moguće utvrditi identitet vlasnika, ili otkriti eventualne počinioce.

“Iz navedenog razloga upućujemo poziv građanima da svako nesavjesno postupanje sa životinjama, kao i ostale vrste nepravilnosti odmah prijave Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS na jedan od redovnih načina komunikakcije. Detaljnije informacije dostupne su na službenoj web stranici KUIP-a uz napomenu da nas u hitnim slučajevima, odnosno izvan radnog vremena, vikendom i praznikom građani mogu kontaktirati porukum na viber broj 061 160-926. Nampominjemo i da su inspektori dužni čuvati identitet podnosilaca prijave kao službenu tajnu”, navedeno je u saopćenju.

NEMA KOMENTARA