Bravo, osnovci! Pročitajte ko su najbolji matematičari u Općini Centar

Radiosarajevo.ba
Bravo, osnovci! Pročitajte ko su najbolji matematičari u Općini Centar

U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike. Takmičili su se učenici od sedmih do devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika sedmih razreda prva dva mjesta su osvojili učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ Adi Hujić i Namik Hadžović, dok je treće mjesto pripalo Iman Hadžić iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“. 

Među učenicima osmih razreda u istoj kategoriji najbolja je Hatidža Serdarević iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“, a drugo i treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole „Isak Samokovlija“ Mak Mešanović i Mersid Pilipović.

Najbolje znanje iz matematike među učenicima devetih razreda je pokazala Hana Ćatić iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, na drugom mjestu je Bakir Bajrović iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“, a na trećoj Lav Balašev-Samarski iz Katoličkog školskog centra.

U ekipnoj konkurenciji među učenicima sedmih razreda najbolje znanje iz matematike su pokazali učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, drugi su učenici Katoličkog školskog centra, dok je treće mjesto među sedmim razredima pripalo Osnovnoj školi „Nafija Sarajlić“.  

Najviše bodova među učenicima osmih razreda iz matematike su osvojili osnovci iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“, drugo mjesto je pripalo OŠ „Isak Samokovlija“, a treće OŠ „Hasan Kaimija“. 

Od devetih razreda najbolji su učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, na drugom mjestu su učenici OŠ „Isak Samokovlija“, a na trećem učenici Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“. 

Nakon kulturno-umjetničkog programa najboljim učenicima kao nagrade su dodijeljene prigodne knjige, a najuspješnijim školama diplome. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije