Bravo, momci: Vratnički vatrogasci spasili kučiće iz zaleđene Miljacke

N. K.
Bravo, momci: Vratnički vatrogasci spasili kučiće iz zaleđene Miljacke
/ Vratnički vatrogasci spasili kučiće iz zaleđene Miljacke
Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik sinoć kasno su imali jednu humanu tehničku intervenciju.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rekao Nadir Hajro, pripadnik ovog Društva, oni su dobili dojavu da su četiri kučića upala u korito Miljacke na Vilsonovom šetalištu.

"Nakon našeg izlaska na teren, u koritu rijeke Miljacke smo zatekli četiri izmučene i promrzle životinje koje su se nalazile par centimetara od hladne i zaleđene Miljacke. Odmah smo počeli s akcijom spašavanja, jer smo znali da ukoliko ne spasimo ove kučiće do jutra, velika vjerovatnoća bi bila da svjetlo dana ne bi ni ugledali. Nakon što smo ih izvadili iz korita, cijelu noć su bili smješteni u prostorijama našeg Društva, a danas ćemo ih odnijeti na pregled stručnjacima s Veterinarskog fakulteta."

Ovi hrabri momci iz DVD "Vratnik", pozvali su sve humane ljude, koji žele da pruže dom ovim slatkim kučićima da im se jave, kako bi pronašli toplinu i sigurnost od surove zime koja je nastupila.

Podsjećamo, nagradu i medalja za humanost u odnosu prema životinjama, koje je Predstavništvo Fondacije Dogs Trust dodjelilo prvi put ove godine, upravo je pripalo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu "Vratnik", za njihove pozitivne primjere humanog ophođenja prema životinjama u zajednici koje konstantno vrše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije