Betlehemska svjetlost obilazi Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Betlehemska svjetlost obilazi Sarajevo

Povodom  katoličkog Božića, izviđači Sarajeva i Ilidže, donijet će betlehemsku svjetlost 22. decembra u 8.45 sati u Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup.

Betlehemsku svjetlost će preuzeti župnik Miroslav Čavar.

Nakon predaje betlehemske svjetlosti, ona se prenosi  u Samostan „Sestara karmelićanki“ na Ilidži. 

Betlehemsku svjetlost su u štalici Isusovog rođenja preuzeli austrijski skauti, a od njih izviđači Republike Hrvatske. Betlehemsku svjetlost od izviđača Hrvatske, u sarajevsku Katedralu donijeli su članovi odreda izviđača „Radobolja“ iz Mostara, te odreda „Široki Brijeg“ iz Širokog Brijega.

„Svjetlost ove svijeće zapalili su u Betlehemu, u štalici Isusova rođenja austrijski skauti, a mi izviđači čije je temeljno načelo, svaki dan učiniti dobro djelo, donosimo je k vama, s izrazima bratske ljubavi i vjere u slogu i mir među ljudima. Neka ova Svjetlost, simbol one vječne svjetlosti, koja nas je obasjala rođenjem sina Božjega uđe u vaše domove i sva ljudska srca“, kazala je izviđačica Stela Bosnić nakon donošenja betlehemske svjetlosti u sarajevsku Katedralu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije