Bečarević: Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo ne zna gdje se nalazi Deveta transverzala!?

8
Radiosarajevo.ba
Bečarević: Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo ne zna gdje se nalazi Deveta transverzala!?
Foto: Radiosarajevo.ba / Almir Bečarević (SBiH) o objavi Elvedina Okerića

"Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS na svom Facebook profilu objavio je fotomontiranu
fotografiju trase Gradskog autoputa pomjerene prema željezničkoj pruzi onako kako on to zamišlja,
tvrdeći da je to Deveta transverzala koju je neko pomjerao. Naravno, to nije Deveta transverzala nego trasa Gradskog autoputa definisana sedamdesetih godina prošlog stoljeća u milimetar i kao takva usvojena kroz Prostorni plan Kantona Sarajevo i Urbanistički plan Grada Sarajeva."

Navode ovo danas, 31. augusta, u saopćenju za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), čiji je predsjednik, podsjetimo, Semir Efendić, inače načelnik sarajevske Općine Novi Grad. Inače, saopćenje je potpisao Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Kantona Sarajevo.

On navodi da tim Planom višeg reda "cesta prolazi između osnovne škole i firme Gumitehnika, a kasnije Bosnaplast". Nalazi se tačno tamo gdje se danas gradi spoj između Lot 2C Sarajevske zaobilaznice i Devete transverzale i jedino tako je mogla dobiti građevinsku dozvolu, nastavlja dalje saopćenje.

Gradačac: Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo žene

Gradačac: Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo žene

"Međutim, kada Okerić i 'Trojkaši' ne mogu sakriti bruku zbog činjenice da premijer Hrvatske Andrej Plenković po Bosni i Hercegovini radi šta hoće i otvara most koji će platiti građani ove zemlje zato što mu tako omogućava Vlada 'Trojke' (SDP, NiP, NS) i HDZ-a, koja je direktnom kršenjem Zakona o sukobu interesa imenovala Denisa Lasića iz HDZ-a na čelo Autocesta FBiH, oni se okreću napadima i blaćenju bošnjačkih političara kao što je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Uzalud im je i to samoponižavanje jer građani dobro vide šta rade oni koji se pred izbore vozaju u kombiju, a nakon izbora se časte skupocjenim automobilima.

Kanton i grad kojem su na čelu danima je bez vode, zatrpan smećem, ubistva u gradu su svake sedmice, čak su počeli ubijati nevine žene na kućnom pragu, ali Skupština Kantona na čijem je čelu Okerić ne zasjeda mjesecima ni po jednoj od ovih tema, nemaju vremena od kampanje za Lokalne izbore koju su preuranjeno i uzaludno počeli", poručuje Bečarević, pa zaključuje:

Status Elvedina Okerića
Foto: Facebook: Status Elvedina Okerića

"A što se tiče prodaje zemljišta koje Okerić spominje, predlažemo mu da analizira kako je 200.000 kvadrata kantonalnog zemljišta na Ilidži sa svim objektima Termalne rivijere koje vrijedi minimalno 200 miliona KM prepušteno privatnoj firmi za 9 miliona eura u vrijeme kada je njegov predsjednik [Elmedin] Konaković bio premijer Vlade KS, a on zastupnik u Skupštini koji je glasao za takvu odluku na Hitnoj sjednici organizovanoj kako bi se Kanton Sarajevo odrekao svojih prava i imovine."

Inače, gradska saobraćajnica IX transverzala će povezivati prostor Boljakovog Potoka sa Alipašinim Poljem. Podrazumijeva izgradnju saobraćajnice sa po dvije trake u oba smjera dužine 450 metara, izgradnju nadvožnjaka preko šest kolosijeka željezničke pruge dužine 150 metara, kao i rekonstrukciju postojeće raskrsnice u ulici Safeta Zajke i njeno pretvaranje u kružni tok, uključujući pothodnike za pješake.

Ispravka koju je poslala SBIH
Foto: Facebook: Ispravka koju je poslala SBIH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije