Atrijum: U privatnu porodičnu medicinu sa zdravstvenom knjižicom

Radiosarajevo.ba
Atrijum: U privatnu porodičnu medicinu sa zdravstvenom knjižicom

U maju 2014. godine u Poliklinici Atrijum počela je sa radom ambulanta porodične medicine, u sklopu ZZO (Zavoda zdravstvenog osiguranja).

Time je za 1800 građana omogućeno liječenje u ovoj privatnoj ustanovi i to sa standardnim zdravstvenim osiguranjem.

Nakon potpisivanja ugovora i otvaranja još jednog tima porodične medicine u Atrijumu su odlučili da to bude na drugoj lokaciji kako bi svojim pacijentima osigurali bržu i kvalitetniju medicinsku zaštitu.

TIM 1

Adresa : Džemala Bijedića 185 ( zgrada Radon Plaze )

Kontakt telefon : 033 922 160

Tim 1 čine : Dr. Armina Đugum i Elha Dudić

TIM 2

Adresa : Zmaja od Bosne bb ( zgrada Raiffeisen Bank )

Kontakt telefon : 033 408 748

Tim 2 čine : Dr. Dženana Bušatlija – Bavčić i Irma Bibić

Svi osiguranici ZZO KS imaju mogućnost  opredjeljenja za jedan od dva navedena tima, dok osobe koje već imaju otvorene svoje kartone u Atrijum porodičnoj medicini mogu da promijene tim u kojem će se voditi kao osiguranici.

Sa knjižicom u privatnu polikliniku

Mnogi građani ne znaju za ovu mogućnost, iako je u drugim zemljama ovaj sistem liječenja uveden odavno. Poliklinika Atrijum je prva poliklinika koja je u BIH pokrenula sistem uvođenja porodične medicine u privatni sektor po najvišim svjetskim standardima. Prijaviti se mogu sve osobe starije od 14 godina.

Jednostavna procedura

U Atrijumu možete ostvariti svoja prava sa zdravstvenom knjižicom KS, kao što ste ostvarivali i u ambulanti porodične medicine koju ste dosad posjećivali.  Prednosti Atrijuma su u tome da preglede zakazujete telefonski, da se tretman akutnih stanja radi bez narudžbe, da se pruža mogućnost konsulatacija telefonom.

Pravo na opredjeljenje imaju sve osobe starije od 14 godina. Ukoliko pacijent želi da se opredijeli za porodičnu ambulantu Atrijum, procedura je veoma jednostavna. Potrebno je donijeti zdravstvenu knjižicu i popuniti formular za opredjeljenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije