GSS o potrazi za Ružicom Bičvić: Apel građanima

Radiosarajevo.ba
GSS o potrazi za Ružicom Bičvić: Apel građanima
Foto: Facebook / Ružića Bičvić

Za građankom Sarajeva Ružicom Bičvić čiji je nestanak porodica prijavila u subotu, 20. aprila se još traga, potvrđeno je iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

U Sarajevu nestala Ružica Bičvić, porodica moli građane za pomoć

Podsjetili su da su do sada na vidnim lokacijama istakli hiljadu letaka koji sadrže informacije o Bičvić - njenu fotografiju i opis.

Kako nam je rečeno iz Gorske službe spašavanja, od petka do danas su dobili šest informacija koje, nažalost, nisu bile upotrebljive.

Bičvić ima demenciju.

Iz Gorske službe spašavanja su ukazali da im najveći problem u potrazi predstavlja nedovoljan protok informacija. Naglasili su da je u toku urbana potraga za njom što je po sebi specifično i u skladu s tim poduzimaju operativne radnje.

Zato je ključna stvar u potrazi odgovarajuća infromacija.

Apelovali su građanima da pročitaju opis Ružice Bičvić, a ne samo da pogledaju fotografiju, te da prilikom davanja informacija na društvenim mrežama ostavljaju svoje kontakt telefone.

Kako su kazali, ona je vrlo komunikativna osoba i vjerovatno je da se šeta iscrpljena gradom pokušavajući doći do kuće.

Naveli su da je ranije u dva navrata nestala na području Grbavice gdje je tu nekada živjela. Tako da postoji vjerovatnoća da se nalazi u tom dijelu Sarajeva.

Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo se nada da će potraga biti okončana pozitivnim ishodom.

Posljednji put Ružica Bičvić viđena u 18 sati i 30 minuta kod ulaza u ulici Trg Vilijama Šekspira 2.

"Ukoliko je neko ugleda, prepozna neka mi javi na broj 061/351-786. Na sebi je imala bež sako, karirane smeđe hlače i crne tenisice. U ruci je nosila crveni ceker. Zove se Ružica Bičvić, a često zna reći kada je pitaju kako se zove Ružica Rubčić. Policija je već obaviještena, pa možete i najbližoj policijskoj stanici prijaviti", napisala je kćerka Ružice Bičvić na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije