Babić-Hulusić: Nastavak realizacije projekta izgradnje nove zgrade Akademije

Radiosarajevo.ba
Babić-Hulusić: Nastavak realizacije projekta izgradnje nove zgrade Akademije
Vlada KS-a / Ana Babić i Mirza Hulusić
Predsjedavajuća Skupštine KS-a Ana Babić jučer je održala sastanak s direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem.

Povod sastanaka kojem je prisustvovala i delegacija Akademije scenskih umjetnosti (ASU) Univerziteta u Sarajevu bio je nastavak realizacije projekta izgradnje nove zgrade ove akademije na Skenderiji.

“Kanton Sarajevo od samog početka podržava ovaj projekt, a sada ćemo učiniti sve kako bi se radovi konačno priveli kraju”, rekla je predsjedavajuća Babić naglasivši važnost ovog projekta ne samo za studente koji je pohađaju, već i za Sarajevo - Grad filma.

“Svi uspjesi bosanskohercegovačke kinematografije i pozorišta vežu se za vrsne glumce, reditelje, producente, koji su završili ovu školu. U budućnosti cilj je osigurati funkcionalan prostor koji će studentima glume, režije, dramaturgije i produkcije omogućiti najbolje uslove i pružiti evropske standarde obrazovanja”, dodala je predsjedavajuća Babić, kazavši kako će u narednom periodu organizirati operativni sastanak s premijerom Kantona Sarajevo Ademom Zoljom, a sve s ciljem obezbjeđivanja dodatnih sredstava za realizacije projekta izgradnje nove zgrade Akademije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije