Ako do srijede ne bude uplate, slijedi isključenje plina

Radiosarajevo.ba
Ako do srijede ne bude uplate, slijedi isključenje plina

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović tokom današnjeg sastanka s predstavnicima BH-Gasa, Sarajevogasa i Toplana naglasio je da je u ponedjeljak, 9. juna, nastavak sjednice Vlade Kantona Sarajevo na kojoj će tražiti podršku za kreditno zaduženje od 10 miliona KM i da je siguran da će „novac biti u srijedu“, saopćeno je iz BH-Gasa, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas je u sjedištu BH-Gasa održan još jedan sastanak na kojem se pokušala riješiti isplata dugovanja Sarajevogasa prema BH-Gasu, koja su s današnjim danom prešla iznos od 50 miliona KM.

Na sastanku su, osim Petrovića, učestvovali i direktor KJKP Sarajevogas Salih Selmanović, direktor KJKP Toplane Admir Džubur, a u ime BH-Gasa direktor Mirza Sendijarević i izvršni direktor Haris Hrnjičić.

Selmanović je naveo da će na račun BH-Gasa uplatiti četiri miliona KM do kraja ovog mjeseca, čime bi bio plaćen samo dio aprilske fakture.

Sendijarević je ponovio da BH-Gas već dugo "kreditira Sarajevogas, a da s druge strane ne može kasniti s obavezama prema svom dobavljaču".

"Samim tim, ukoliko ovaj najavljeni rok do srijede ne bude ispoštovan, drugog rješenja nema osim obustave dotoka gasa, što je legitimna i zakonska mjera s ciljem zaštite potraživanja“, rekao je Sendijarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije