Akcija za srednjoškolce i studente: 'Da mi ona bude zdrava!'

Radiosarajevo.ba
Akcija za srednjoškolce i studente: 'Da mi ona bude zdrava!'

Fondacija Sanela Redžepagić, u želji da podstiča svijest o opasnostima koje predstavlja rak dojke kao i o važnosti prevencije i stalnog poboljšanja zdravstvene njege, pokreće edukativno-humanitarnu akciju Da mi ONA bude zdrava!

Akcija je namijenjena učenicima i učenicama srednjih škola i studentima i studenticama, od kojih se traži sastavljanje pismenog rada na temu:

Lika i djela preminule mlade operne umjetnice Sanele Redžepagić, čije ime nosi Fondacija,

Zašto želim da mi ONA (mama,sestra,nana,nena,baka,tetka...) bude zdrava,

Ukoliko su u porodici imali slučajeve oboljelih od raka dojke, opisati kako je to završilo i kakve je posljedice ostavilo na rodbinu i prijatelje,

Šta bi kao mlada osoba poručla bliskoj ženskoj osobi, da radi u cilju prevencije raka dojke.

Pismeni rad treba biti dužine dvije stranice (do 60 redaka), pošiljka treba sadržavati adresu i kontakt telefon pošiljaoca, a šalje se poštom na adresu Fondacije Sanela Redžepagić, ul. Azize Šaćirbegović bb ili putem emaila fondacija.sanelar@gmail.com.

Najboljih 25 radova bit će nagrađeni od sponzora Fondacije.

Akcija traje od 15. maja 2014. do 15. jula 2014.godine, a više informacija o akciji i konkursu možete naći na web stranici Fondacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije