Akcija 'Hljeb za kasnije' i u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Akcija 'Hljeb za kasnije' i u Sarajevu

Akcija simboličnog naziva “Kruh, hljeb za kasnije” pokrenuta je u novembru u Bosni i Hercegovini, a do sada su se akciji odazvali brojni građani širom naše države. Riječ je o akciji s ciljem pomaganja onima kojima je danas pomoć najpotrebnija i koji više “nemaju ni za hljeb”.

Travničanka Ivana Mandžo-Skoko koja živi u Grudama došla je na ovu ideju nakon što je vidjela da to rade naši susjedi iz Hrvatske. Pitala je za dozvolu i krenula s kampanjom preko Facebooka i u svojoj okolini. Za 16 dana priključio se veliki broj gradova i objekata koji su odlučili pomoći ljudima koji nemaju dovoljno novca da kupe hljeb.

Hljeb za kasnije: Pomozimo onima kojima je pomoć potrebna

“Hljeb za kasnije” je unaprijed plaćen hljeb koji zatraži neko ko nema novca da ga kupi. 

Iako je akcija "Kruh/hljeb za kasnije" pokrenuta u Tuzli, Zenici, Mostaru, Banjoj Luci i drugim gradovima, u Sarajevu je akcija naišla na manji odziv. 

Ukoliko živite u Sarajevu i želite pomoći tako što ćete kupiti hljeb onome kome je potreban, za sada to možete uraditi u objektima na Kovačićima, na Alipašinom Polju, te na Grbavici I.

Na svakom objektu koji se priključio ovoj akciji možete vidjeti naljepnicu s natpisom "Kruh/hljeb za kasnije" ili papir na kojem piše naziv akcije uz objašnjenje. 

Nadamo se da će se broj objekata u Sarajevu u kojima se može uzeti 'hljeb za kasnije' uskoro povećati, te da će se i građani Sarajeva uključiti u akciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije