Ajnadžić: Ostajemo privrženi intenzivnoj izgradnji i modernizaciji

Fena
Ajnadžić: Ostajemo privrženi intenzivnoj izgradnji i modernizaciji

Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo održana je večeras u Narodnom pozorištu, u okviru obilježavanja dana te općine.  

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić prisjetio se ratnog perioda, opsade Sarajeva koja je trajala 1.425 dana, ali i osvrnuo na period obnove komunalne infrastrukture, stambenih i poslovnih objekata, trgova i parkova, kao i izgradnju kvalitetnih sadržaja koji život stanovništva čine ugodnijim.

"Ostajemo privrženi intenzivnoj izgradnji i modernizaciji lokalne zajednice, uz implementaciju evropskih i civilizacijskih vrijednosti", naglasio je Ajnadžić.

Načelnik Općine Centar darivao je bh. umjetnika Josipa Pejakovića, koji je, među ostalima, sudjelovao u večerašnjem kulturno-umjetničkom programu. Svečanoj sjednici prisustvovale su javnosti poznate osobe iz raznih oblasti. 

Dan Općine Centar obilježava se 2. maja u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada tokom ratne 1992. godine. Organizacioni odbor  sačinio je program aktivnosti  koje će biti održane u periodu do 9. maja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije