Ajnadžić apeluje na vlasnike pasa da se ponašaju odgovorno

Radiosarajevo.ba
Ajnadžić apeluje na vlasnike pasa da se ponašaju odgovorno
Pixabay / Ilustracija

Napad psa na dijete koji se desio 22. jula na Koševskom brdu izazvao je veliku zabrinutost i predstavlja posljednji alarm za vlasnike pasa da počnu savjesno postupati, kako prema psima, tako i prema okolini.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je naglasio da pažnja pojedinih vlasnika u posljednje vrijeme nije u skladu sa propisima, a o tome govori i podatak da su zbog napada pasa podnesene 104 tužbe za naknadu štete protiv Općine Centar.

"Apelujem na građane da se pridržavaju propisanih procedura prilikom držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine.

Nedopustivo je da zbog nečijeg nemara u pitanje bude doveden ljudski život, a pogotovo ako uzmemo u obzir da je ovdje riječ o djetetu.

Još jednom apelujem na sve vlasnike pasa da se prilikom izvođenja svojih ljubimaca pridržavaju Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama gdje u članu 16. stoji da su vlasnici, kao i lica koja izvode agresivnog psa, dužni to raditi na povodcu i sa brnjicom.

Molim sugrađane, vlasnike pasa, da preuzmu punu odgovornost za kontrolu nad svojim ljubimcima i na taj način svojim odnosom zaštitili svoje i zdravlje svih naših sugrađana", istakao je Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije