Od večeras muzika i na Vilsonovom šetalištu

0
Radiosarajevo.ba
Od večeras muzika i na Vilsonovom šetalištu
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / VIlsonovo setaliste danas

Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, inicirao je saradnju Općine Novo Sarajevo s Vladom Kantona i dovođenje projekta ”Muzika na ulici” na Vilsonovo šetalište.

”Muzika na ulici” projekat je Vlade Kantona Sarajevo započet 2019. godine, koji se nastavio početkom jula ove godine. Večeras i naredna dva utorka posjetioci Vilsonovog šetališta mogu slušati mlade muzičare iz sarajevske Srednje muzičke škole.

“Mladi muzičari četiri puta sedmično izvode jednosatne koncerte klasične, pop i jazz muzike ispred Gradske tržnice u ulici Ferhadija. Predstavljaju svoje umijeće na gitari, saksofonu i trubi široj publici što je vrijedan i zanimljiv prilog turističkoj ponudi Sarajeva u ljetnim danima. Sretan sam što će ih ovog i naredna dva utorka od 19 sati imati priliku čuti i šetači na Vilsonovom.

Osim što doprinosi kvaliteti turističke posjete Sarajevu, ovaj projekt je vrijedan jer oplemenjuje naš prostor zvukom umjetnički kvalitetnih melodija. U razgovoru sa sugrađanima i sugrađankama shvatio sam da su izuzetno željni ne samo muzike, nego općenito kulture na ulici i smatram ovo djelimičnim, ali izuzetno bitnim zadovoljenjem njihovih želja. Cilj je da u budućnosti muzika na Vilsu bude svakodnevnica i ka tome ćemo ići”, rekao je Kosovac.

Ahmed Kosovac - undefined

Foto: Naša stranka : Ahmed Kosovac

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije