Damir Alagić optužuje: Načelnik Trnova prodaje sve što može prodati na Bjelašnici

N. K.
Damir Alagić optužuje: Načelnik Trnova prodaje sve što može prodati na Bjelašnici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Općina Trnovo već dugi niz godina na području Bjelašnice, posebno na lokalitetu Babin do, knjiži atraktivno zemljište kao vlasništvo Općine Trnovo, a zatim isto prodaje trećim licima u vlasništvo, tvrdi advokat Damir Alagić.

"Kanton Sarajevo je do sada uložio oko 100 miliona KM u infrastrukturu na Bjelašnici kako bi bili regulirani plin, kanalizacija, voda... Još od 1979. godine Zavod za planiranje grada Sarajeva vrši kupovinu zemljišta za potrebe Olimpijade. Više nijedan jedini papir o tome nema u Zavodu za izgradnju. Sve je nestalo. Regulacioni plan nije izmijenjen od tada do danas", kazao je Alagić. 

Damir Alagić, advokat - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Damir Alagić, advokat

Prema njegovim riječima, načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo prodaje sve što može prodati na Bjrelašnici.

"Zemljište se na taj način ne može prodati. Ono se može dati za pravo gradnje, a ne u vlasništvo. Tek kada se napravi zgrada i etažira, ona pripada vlasnicima i ulazi u vlasništvo. Inspekcijski organi su pod utjecajem načelnika", rekao je  Alagić.

Kako je kazao, podnesena je i krivična prijava Tužilaštvu BiH protiv Ibre Berila. 

Ibro Berilo govorio na predizbornom skupu SNSD-a - undefined

Ibro Berilo, načelnik općine Trnovo

U vezi s ovom temom, portal Radiosarajevo.ba je u nekoliko navrata pokušao kontaktirati Ibru Berila, načelnika općine Trnovo, ali nije odgovarao na naše pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije