Adnan Šteta o novoj sarajevskoj pruzi: 'Morao sam ovo podijeliti sa svima vama'

3
Radiosarajevo.ba
Adnan Šteta o novoj sarajevskoj pruzi: 'Morao sam ovo podijeliti sa svima vama'
Radiosarajevo.ba / Nova sarajevska pruga, Čengić Vila

Ministar saobraćaja Kantona Sarajeva Adnan Šteta na društvenim mrežama podijelio je fotografiju i tekst koje je Ministarstvo saobraćaja KS dobilo od osobe koja je uključena u projekat izgradnje nove sarajevske pruge.

Šteta je odlučio da navedeno podijeli na svom Facebook nalogu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Čengić Vila - u protekle dvije godine naselje koje je najčešće spomenuto u medijima.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Čengić Vila - tu gdje počinju i završavaju priče o pruzi, o razdvajanju, spajanju, o projektu, o navikama, presjedanjima, brigama, sreći.

Tu gdje je godinu dana bila zadnja stanica tramvaja, gdje su se dionice dijelile.

I gdje su ljudi ovog grada jedva prihvatali promjenu navika, po kiši, suncu i snijegu. A prihvatiše. I sad kad ih se pita - vrijedilo je. Jer nisu znali, očekivali, da će išta u ovom gradu biti približno roku, kamoli u roku.

Adnan Šteta objavio snimak novog sarajevskog tramvaja - poznat rok isporuke

Adnan Šteta objavio snimak novog sarajevskog tramvaja - poznat rok isporuke

Čengić Vila - mjesto spajanja novog i novog. Mjesto koje će povezati dvije strane i napraviti cjelinu.
Cjelinu projekta zbog kojeg smo svi koji smo uključeni u njega znali šta nam je donosio svakog dana, šta nam je značio i koliko se suza, znoja, rada i pritiska preživjelo. Pritiska od strane onih koji su od projekta htjeli napraviti sve najgore, a nisu bili u stanju doći na prugu, obići radnike, inžinjere, pitati, istinski se posvetiti pruzi. Uz dobre namjere.

Na kraju dana, niko nije bitan. Bitni su samo oni koji su dali Sarajevu ovo, koji su prošli kroz velike otpore i najveće moguće probleme da bi Sarajevo danas moglo pričati kako će se u narednim danima na toj našoj Čengić Vili spojiti nova sarajevska pruga.

Pruga koja je više od projekta - zbog ljudi, zbog podmetanja i manipulacija. Zbog politike. A neko je ipak pokrenuo projekat i čudno je nama koji dio politike nismo, da se ne može podržati nešto što valja, što nam treba i što je najveće.

Više je od projekta i zbog činjenice da se prošle godine svakodnevno govorilo o njoj, kao da je jedini projekat u državi. I više je od projekta jer je tu nakon više od 60 godina, zahvaljujući i aktuelnom ministru i nama koji smo radili na tome i svima nama koji živimo tu i koji plaćamo svoje.
Da projekte ne gledamo kroz politiku, bilo bi lakše svakom znoju svakog radnika i uposlenika svake firme i Ministarstva.

Ali svejedno, uz sve nabrojano - spojit će se, tu na Čengić Vili, na mjestu koje će uvijek biti simbol spajanja i simbol nove sarajevske pruge", objavio je Šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije