Zvornik: Pucao iz puške u kući i porodici prijetio "da će ih sve pobiti"

Radiosarajevo.ba
Zvornik: Pucao iz puške u kući i porodici prijetio "da će ih sve pobiti"
Foto: Arhiv / MUP RS / Ilustracija
Ranko Rašević (63) iz Zvornika uhapšen je jučer zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet oružja ili eksplozivnih materija i nasilje u porodici, a pošto je iz puške pucao u porodičnoj kući.

Kako je saopćeno iz PU Zvornik, policijskoj stanici u Kozluku je sinoć prijavljeno da u porodičnoj kući mjestu Branjevo, grad Zvornik, R. R. puca iz vatrenog oružja.

"Postupajući po prijavi, policijska patrola je izašla na mjesto događaja i pronašla R. R. kojom prilikom je kod njega pronađena i privremeno oduzeta automatska puška iz koje je pucao kao i određena količina municije", stoji u saopćenju Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske.

Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih u ovoj pucnjavi, a lokalni mediji prenose kako je Rašević odranije poznat kao sklon alkoholu, te da je porodici prijetio "da će ih sve pobiti".

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Osumnjičeni će nakon saslušanja biti pušten na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije