Žujo na suđenju za pokušaj ubistva: Hodžić je sebi nanio pet ubodnih rana

Radiosarajevo.ba
Žujo na suđenju za pokušaj ubistva: Hodžić je sebi nanio pet ubodnih rana

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Semiru Hodžiću, optuženom za pokušaj ubistva svoje bivše djevojke Adelise Musić 19. marta 2013. godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija, a dokazni postupak u ovom predmetu nastavljen je izvođenjem dokaznih prijedloga odbrane.

Sudski vještak medicinske struke dr. Hamza Žujo predočio je nalaz i mišljenje u vezi s povredama koje su konstatirane kod optuženog, piše Fena.

Naime, optužnica Hodžića tereti da je u svom vozilu (Ford-Fiesta) nožem nanio više ubodnih rana Adelisi Musić, nakon čega je i sebe ranio u predjelu grudnog koša, a što je, navodno, učinio, jer je ona raskinula s njim.

Vještak dr. Žujo podsjetio je da je, postupajući prema naredbi Suda, a na temelju medicinske dokumentacije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) - Klinike za abdominalnu i Klinike za torakalnu hirurgiju sačinio pisani nalaz prema kojem je kod optuženog indicirano pet ubodnih rana od čega dvije u predjelu grudnog koša i tri u predjelu trbuha.

Dvije rane je okarakterizirao teškim ozljedama opasnim po život, i to u predjelu grudnog koša, nastale oštećenjem porebrice što je dovelo do ulaska zraka u prsište, te u predjelu trbuha s ubodnim kanalom u trbušnu duplju i oštećenjem prednjeg zida želuca. 

Vještak Žujo je konstatirao da se ne može isključiti da su povrede nastale samopovrjeđivanjem, što je argumentirao načinom njihovog grupiranja te činjenicom da su sve povrede bile na dohvat ruke.

U nastavku je ispitan svjedok Muamer Agić, koji je govoreći o okolnostima poznanstva s optuženim i oštećenom, naveo da ih poznaje iz zajedničkih druženja.

Kazao je da za inkriminirani događaj zna iz medija, a odgovarajući na pitanja strana u postupku i optuženog, naveo je da su Adelisa i Semir "bili korektan par, da su se ponekad svađali, ali da mu nisu poznati razlozi, te da optuženi na javnom mjestu nije bio nasilan prema oštećenoj".

Na ročištu je razmatrano više dokaznih prijedloga odbrane od čega neki nisu bili usuglašeni, a neki su odbijeni.

Među ostalim, zaključeno je da je Tužiteljstvo obavezno dostaviti nalaz i mišljenje vještaka, ili tima vještaka neuropsihijatrijske struke u vezi sa stanjem svijesti optuženog - uračunljivosti u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 21. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije