Zlostavljači ubijenog petogodišnjaka na ispitivanju u Tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Zlostavljači ubijenog petogodišnjaka na ispitivanju u Tužilaštvu

Pet članova porodice ubijenog petogodišnjaka iz Hadžića predati su u Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i trenutačno je u toku proces njihovog saslušanja od strane postupajuće tužiteljice, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo.

Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrdio i Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Podsjećamo, petogodišnji dječak ubijen je u utorak u porodičnoj kući u Hadžićima, a kako se nezvanično moglo saznati, beživotno tijelo je pronašao njegov djed. 

Odmah je dječaka zajedno s komšijom odveo u Dom zdravlja Hadžići, ali su ljekari mogli samo konstatirati smrt. Nakon što je konstatirano da dječak ima povrede po tijelu, slučaj je prijavljen policiji, a vanjskim pregledom leša najprije se posumnjalo da je dječak udavljen. Međutim, uzrok smrti je sasvim nešto drugo. 

Hamza Žujo, patolog koji je radio obdukciju nad tijelom preminulog kazao nam je da je smrt kod dječaka nastupila uslijed udarca u predjelu glave. 

"Povreda koju sam pronašao nastala je udarcem tupim mehaničkim oruđem", kazao je Žujo. 

Odmah po prijavi slučaja policija je uhapsila pet članova uže porodice dječaka, i to Emira L.,  Muniru L., Kenana L., i E.L., odnosno djeda, nanu, dajdžu i majku. Nešto kasnije uhapšen je i Salih A., muškarac koji je s majkom ubijenog dječaka živio u zajednici. Nakon detaljnog ispitivanja znat će se ko je dječaku nanio smrtonosni udarac odnosno ko je kriv za zlostavljanje  dječaka i prikrivanje takvih radnjih.

Kako se nezvanično moglo saznati, dječaka su svi maltretirali duži vremenski period kao i njegovu godinu dana stariju sestru. O ovoj porodici znala je i šira zajednica jer je u nekoliko navrata intervencije zbog problema s ovom porodicom imala i policija. 

Navodno, dječak je često imao povrede po cijelom tijelu, ali porodica je to pravdala njegovom nespretnošću odnosno čestim padanjem i udaranjem. Starija sestra preminulog dječaka je također pregledana, a brigu o njoj je preuzeo Centar za socijalni rad.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije