Zločin nad staricom u Laktašima pokušali prikazati kao nesreću

Radiosarajevo.ba
Zločin nad staricom u Laktašima pokušali prikazati kao nesreću
Policijski službenici Policijske stanice Laktaši uhapsili su četiri osobe koje sumnjiče za zločin nad 82-godišnjom staricom. Dodatnom rekonstrukcijom događaja policija je ustanovila da su ovaj čin pokušali predstaviti kao nezgodu.

Kako je saopćio MUP RS-a, prve informacije upućivale su na to da je 82-godišnja starica, čije je beživotno tijelo dovedeno u Službu hitne pomoći Laktaši, povrede dobila padom s tavana, usljed gubitka ravnoteže na merdevinama.

Međutim, dodatnom istragom policijski službenici utvrdili su da je jedan od uhapšenih, R. G., obučavao drugog osumnjičenog, V. I., da upravlja putničkim vozilom, koji je navedenim vozilom udario staricu, te je doslovno pregazio.

„U namjeri da prikriju ovo djelo, R. G, Z. I, i R. Z. su lažnim prikazivanjem činjenica, odnosno postavljanjem merdevina, pripremanjem tragova na licu mjesta, lažno predstavili da je 82-godišnja starica pala s merdavina i tako preminula“, kaže se u saopćenju MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije