Živinice: Otac i sin se otrovali rakijom - otac preminuo, 15-godišnjak u komi

Radiosarajevo.ba
Živinice: Otac i sin se otrovali rakijom - otac preminuo, 15-godišnjak u komi

Ismet Omerović (57) preminuo je u tuzlanskoj bolnici zbog prekomjernog konzumiranja alkohola. Njegov petnaestogodišnji sin Ernad, zbog trovanja alkoholom je u komi, i smješten je na Klinici za intenzivnu njegu i reanimaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Porodica Omerović rodom je iz Zvornika, a žive u prognaničkom naselju Karaula u Živinicama. Ekipa Avaza boravila je jučer u ovom naselju, a od Edisa Omerovića, drugog sina rahmetli Ismeta, saznali su da su u srijedu njegov otac i brat s još nekoliko stanara ovog naselja sjedili i konzumirali alkohol.

Pili su rakiju u srijedu uvečer s društvom. Sutradan je otac osjećao tegobe. Žalio se na bol u grudima, povraćao je, a uvečer su ga odvezli u Hitnu službu. Odmah je prebačen u bolnicu u Tuzli, gdje je ubrzo umro. Brat je u petak osjećao iste tegobe i njega smo odmah odvezli u Hitnu, a potom i u bolnici. On je u komi, nije komunikativan“, ispričao je Edis.

Dženaza Ismetu Omeroviću trebala je biti klanjana u nedjelju. Sve je bilo spremno i narod se počeo okupljati za dženazu, ali je prema prijavi iz UKC-a Tuzla, zbog sumnje na trovanje alkoholom, na lice mjesta stigla policija i odvezla tijelo na obdukciju. Dženaza je obavljena jučer.

Dežurni kantonalni tužilac naredio je da se obavi obdukcija, a nakon toksikološke analize utvrđeno je da je smrt Ismeta Omerovića nastupila zbog trovanja alkoholom. U ovom slučaju obavit će se daljnja istraga, a uzeta je i boca alkohola koji su Omerovići konzumirali.

I dok su Omerovići još u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo jučer je na svijet stigao novi član ove porodice. Ismetova kćerka porodila se u istoj bolnici gdje joj je otac umro...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije