Zenica: Uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo

Radiosarajevo.ba
Zenica: Uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo

Službenici policije MUP-a ZDK uhapsili su J.A. (1990) i M.S. (1992) iz Zenice, zbog osnova sumnje da su sudjelovali u izvršenju krivičnog djela ubistvo, koje se dogodilo 19.novembra 2013. godine, u naseljenom mjestu Kozarci kod Zenice, kada je u vlastitoj kući ubijen mještanin Ramiz Smriko (1962).

Smriko je ubijen hicima iz vatrenog oružja, a njegovo tijelo su pronašle komšije.

Poslije višemjesečnih istražnih aktivnosti, policijski timovi su danas, na osnovu naredbe Općinskog suda Zenica, izvršili pretrese kuća i stambenih objekata na više lokacija na području općine Zenica.

Prilikom pretresa objekata koje koriste osobe, što se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistva uhapšeni su J.A. (1990) i M.S. (1992) iz Zenice, a traga se za još jednom osobom Š.S. (1987) također iz Zenice.

Nad navedene dvije osobe koje su lišene slobode i privedene u službene prostorije Policijske uprave Zenica urađena je kriminalistička obrada, javlja agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije