Zenica: U polju kukuruza pronađena stabljika indijske konoplje (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Zenica: U polju kukuruza pronađena stabljika indijske konoplje (FOTO)

Danas je zenička policija izvršila pretres kuće koji koristi osoba E.Š. iz Zenice, a koja se nalazi u ulici Hadžije Mazića put u Zenici. 

Naime, nakon operativnih saznanja da se na navedenoj lokaciji vrši nelegalan uzgoj marihuane, službenici Odsjeka za posebne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Zenici, su tokom pretresa pronašli jednu vazdušnu pušku, a u dvorištu, u dijelu obradive površine, veliku stabljiku indijske konoplje visine 3,20 metara.  

Pronađena biljna materija je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

Tokom pretresa lišena je slobode ženska osoba inicijala H.A., koja se sumnjiči da je izvršila sporni zasad i protiv koje će, nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije