Zenica: Eksplodirala plinska boca, ima povrijeđenih - vatrogasci jedva stavili požar pod kontrolu

0
Fena
Zenica: Eksplodirala plinska boca, ima povrijeđenih - vatrogasci jedva stavili požar pod kontrolu
Foto: PrtScr / Facebook / Zbog požara evakuisano naselje

Četiri osobe zadobile su lakše tjelesne povrede u požaru i eksploziji plinske boce u preduzeću u zeničkom naselju Čajdraš, potvrdila je šefica Ureda za informisanje Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Kako je navela, policija je dojavu o požaru dobila oko 10.25 sati, nakon čega je izašla na teren te je u toku obustava saobraćaja na toj dionici regionalnog puta R 441 Zenica – Vitez, lokalno stanovništvo koje je gravitiralo tom preduzeću je evakuisano.

"Osigurano je šire područje mjesta nesreće, a evakuisani su susjedni objekti. Na terenu su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica", kazala je Alić.

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

U međuvremenu, požar je uspješno lokaliziran i stavljen pod kontrolu, potvrdio je starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica Nermin Mujkanović. On ističe kako se još nalaze na terenu te nadgledaju i intervenišu na požarištu, ali da više nema opasnosti po okolno stanovništvo.

Federalna uprava Civilne zaštite ranije je saopćila saopćila je kako su dobili informaciju da je postojala mogućnost zapaljenja tanka u kojem je 25 tona plina. 

"Nadljudskim naporima, uz podršku kolega vatrogasaca iz Starog Viteza, uspjeli smo ugasiti ovaj požar koji je predstavljao opasnost po građane i materijalna dobra u blizini ovog preduzeća. Još uvijek smo pripravni i spremni za intervenciju", rekao je Mujkanović, koji je istaknuo kako im je policija pružala asistenciju u smislu sigurnosti.

Posted by Aldin Jaganjac on Monday, July 24, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije