Žena iz BiH "pala" na granici: Pokušala prokrijumčariti preparate za potenciju

0
Radiosarajevo.ba
Žena iz BiH "pala" na granici: Pokušala prokrijumčariti preparate za potenciju
Foto: GPBiH / Na graničnom prelazu Gradina

Na graničnom prelazu Gradina spriječen je pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita, satova, parfema, garderobe, kao i preparata za potenciju, koji su pronađeni tokom kontrole jednog turističkog autobusa, saopštila je danas Uprava carina.

Neprijavljena roba, čija je vrijednost procenjena na gotovo 70.000 eura, otkrivena je jučer kada je na ulaz prelaza Gradina tokom večeri pristigao turistički autobus bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, piše N1.

Njime se iz Istanbula ka Sarajevu vraćalo 56 putnika i dvojica vozača, nakon sedmodnevnog aranžmana provedenog u Turskoj.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Ličnim pretresom 40-godišnje bosanskohercegovačke državljanke, utvrđeno je da ispod pazuha krije kesu punu zlatnog nakita koji nije prijavila.

Riječ je o ukupnoj težini od 1.967 grama zlatnog nakita, čija je vrijednost procijenjena na iznos viši od 59.000 eura.

Među otkrivenim nakitom najbrojnije su bile minđuše (446 pari) i prstenje (320 komada), ali je bilo i narukvica, lančića, privjesaka, kao i četiri kompleta (privjesak, minđuše i prsten).

Otkriveno je da se u prtljažniku autobusa nalaze i četiri putne torbe za koje se prvobitno niko nije javio kao vlasnik, da bi se ispostavilo da i te torbe pripadaju putnici koja je pokušala da prenese neprijavljen nakit.

U torbama se nalazila razna nova garderoba (jakne, trenerke, duksevi, majice) čija je vrijednost procijenjena na 3.800 eura, dodaje se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije