Želio naplatiti osiguranje u Švedskoj: Lažno prijavio krađu Audija A6

Radiosarajevo.ba
Želio naplatiti osiguranje u Švedskoj: Lažno prijavio krađu Audija A6
/ Foto: AMP
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka u srijedu 19. oktobra 2016. godine lišili su slobode A. D. (1976) iz Banja Luke.

Uhapšen je zbog postojanja osnova sumnja da je počinio krivična djela "lažno prijaljivanje krivičnog djela" i "osiguranička prevara".

Naime, A. D. je tog dana prijavio da mu je nepoznato lice s parking prostora u ulici Josifa Pančića otuđilo putnički automobil marke Audi A6, registrovan u Švedskoj.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Odsjeka za kriminalne grupe su nakon preduzetih mjera i radnji na provjeravanju navoda prijave, došli do saznanja da je A. D. lažno prijavio krivično djelo u namjeri da protivzakonito naplati novac od osiguranja, te su ga istog dana lišili slobode.

Policijski službenici su daljim preduzimanjem mjera i radnji, utvrdili da je R. C. (1969) iz B. Gradiške, pomogao osumnjičenom oko izvršenja krivičnog djela. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka izvršen pretres na dvije lokacije u B. Gradišci koje koristi R. C. pa je u ulici Dejtonska u garaži pronađeno vozilo.

Osumnjičeni R. C. je lišen slobode i predat na ispitivanje oko okolnosti izvršenja pomenutih krivičnih djela. 

O svemu je obavješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenih krivičnih djela, te da se lica u zakonskom roku otpuste na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije