Zbog zlostavljanja djeteta: Edin Šebo osuđen na dvije i pol godine zatvora

Radiosarajevo.ba
Zbog zlostavljanja djeteta: Edin Šebo osuđen na dvije i pol godine zatvora

Općinski sud u Sarajevu danas je Edina Šebu osudio na kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci za krivično djelo bludne radnje. 

"Općinski sud je donio presudu protiv Edina Šebe kojom mu je za krivično djelo bludne radnje iz člana 208 stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH izrečena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina po istom Zakonu", potvrdio je za Fenu Alem Hamzić glasnogovornik Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Podsjećamo, Edin Šebo je nastanjen u Buča Potoku, naselju u Sarajevu, i nakon hapšenja je objavljeno kako je zlostavljao dječaka kojeg je čuvala majka osuđenog.

Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je osumnjičeni prijetio kako će mu ubiti roditelje. Dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu početkom februara, pa je sve prijavljeno policiji kojoj je Šebo priznao, u potpunosti, počinjenje krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije