Zbog ubistva supruge Fehimu Maustafiću jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Zbog ubistva supruge Fehimu Maustafiću jednomjesečni pritvor

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za šezdesetdvogodišnjeg Fehima Mustafića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, izjavio je za agenciju Fena glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Armin Arnautović.

Dodao je da postoji osnovana sumnja da je Mustafić u ponedjeljak oko 12 sati na autobuskoj stanici u blizini Sportsko-kulturno-privrednog centra "Mejdan" u Tuzli prišao svojoj supruzi Suadi Mustafić i nakon kraće prepirke joj zadao šest udaraca nožem, tri u predjelu lijeve strane vrata, dva u desnu i jedan u lijevu stranu grudnog koša i usmrtio je.

"Odmah nakon počinjenog krivičnog djela Mustafić je lišen slobode, pripadnici MUP-a TK su izvršili kriminalističku obradu te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva" pojasnio je Arnautović.

On je naglasio da je postupajući tužilac donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog te da su izdate i naredbe za druge potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za izvršenje krivičnog djela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije