Zbog ubistva komšije Hasib Mujkanović osuđen na 10 godina zatvora

Fena
Zbog ubistva komšije Hasib Mujkanović osuđen na 10 godina zatvora
Foto: Pixabay / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj u tekstu)
Hasib Mujkanović (65) iz Maoče kod Brčkog osuđen je na 10 godina i 5 mjeseci zatvora zbog ubistva svoga sugrađanina Rame Levića (70).

Prema optužnici podignutoj samo tri mjeseca nakon ubojstva, koje je izvršeno u martu prošle godine, na putu prema susjednim Rašljanima, Mujkanović je nakon pretresa pred Osnovnim sudom i žalbenog postupka pred Apelacijskim sudom Distrikta osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i pet mjeseci.

Njemu su prethodno utvrđene pojedinačne kazne zatvora i to deset godina i četiri mjeseca za ubojstvo Levića, odnosno, dva mjeseca za neovlaštenu nabavku i držanje pištolja, saopćeno je iz brčanskog Tužilaštva.

Tužilaštvo je pred oba suda dokazalo optužbe da je Mujkanović ubistvo izvršio hicima iz pištolja marke 'Pietro Beretta' kalibra 22 LR, kojeg je ranije neovlašteno nabavio te držao bez oružanog lista i odobrenja za držanje i nošenje.

"Ubistvu je prethodila svađa optuženog i Levića zbog neriješenih imovinskih odnosa, nakon čega je Mujkanović pucao iz pištolja u pravcu Levića u namjeri da ga liši života. Dva od tri ispaljena zrna pogodila su Levića uslijed čega je došlo do unutarnjeg iskrvavljenja, a potom ubrzo i do smrti", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije