Završena obdukcija tijela Banjalučanina: Smrt je bila nasilna

0
Radiosarajevo.ba
Završena obdukcija tijela Banjalučanina: Smrt je bila nasilna
Foto: Banjaluka.net / UKC RS / Ilustracija

Smrt Dragana Miletića iz Banja Luke je nasilna i nastupila je usljed krvarenja ispod tvrde moždane opne, a koje povrede nastaju udarcem ili udarcima tupotvrdog povrednog sredstva (šaka i slično), saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Banja Luka.

Kako navode u saopćenju, od strane Zavoda za sudsku medicinu RS tužilaštvu, je dostavljen obdukcioni nalaz i mišljenje u vezi smrti Miletića.

"Prema dostavljenom obdukcionom zapisniku smrt Dragana Miletića je nasilna i nastupila je usljed krvarenja ispod tvrde moždane opne a koje povrede nastaju udarcem/udarcima tupotvrdog povrednog sredstva (šaka i slično). Tužilaštvo je formiralo predmet i u okviru istog bit će sprovedena istraga i utvrđene sve činjenice i okolnosti pod kojima su nastale povrede", navodi se u saopćenju.

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Miletić je, podsjetimo, bio osumnjičen za pokušaj ubistva u Banjoj Luci, a umro je prije mjesec dana u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS.

Njemu je nakon hapšenja pozlilo pa je završio u UKC-u RS iz kojeg je tada saopćeno da je u teškom stanju, a preminuo je 20. aprila.

Miletić je uhapšen 2. aprila nakon što je pokušao ubiti sugrađanina u jednom ugostiteljkom lokalu u Zelengorskoj ulici u banjalučkom naselju Paprikovac.

On je, kako je tada nezvanično Nezavisnim potvrđeno, prvo flašom u glavu udario Sašu Ć. iz Bosanske Dubice, a potom nožem u grudi ubo Dragana S. iz Banja Luke.

"Bilo je krvi i stakla na sve strane", rekli su tada izvori bliski istrazi i dodali da je Miletić od ranije poznat po sličnim i teškim krivičnim djelima, te da je u više navrata hapšen.

Iz Policijske uprave Banja Luka kazali su tada da je D. M. iz Banja Luke, uhapšen zbog sumnje da je udario S. Ć. iz Bosanske Dubice, zatim nožem u grudi ubo D. S. iz Banja Luke u ugostiteljskom objektu u ovom gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije