Završena akcija spašavanja u Hadžićima: Tri dječaka evakuirana iz minskog polja

E. H.
Završena akcija spašavanja u Hadžićima: Tri dječaka evakuirana iz minskog polja
Tri dječaka, koji su u popodnevnim satima zalutali u minsko polje na području sarajevske općine Hadžići spašeni su zahvaljujući brzoj reakciji službenika Federalne uprave Civilne zaštite.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač, zamalo tragičan slučaj dogodio se u blizini sela Kasetići, na području općine Hadžići.

"Tri dječaka, starosti između 11 i 13 godina u popodnevnim satima ušli su 100 metara u minsko polje. Dječija igra i radoznalost zamalo su imali tragičan ishod, ali zahvaljujući timu FUCZ-a od deset ljudi, koji su specijalizirani za brzi odgovor u ovakvim situacijama, dječaci su vrlo brzo spašeni i predati roditeljima", pojasnila nam je Kovač.

Akciji spašavanja dječaka prisustvovao je i direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, kao i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić.

"Našoj ekipi pomogla je i pribranost djece, koja su slušajući uputstva uspješno izbavljeni iz minskog polja", zaključila je Kovač.

Podsjećamo, tri dječaka na području općine Hadžići zalutali su danas u minsko polje i vrlo brzo alarmirani su policijski službenici MUP-a KS-a, kao i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite, koji su na kraju dječake spasili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije