Završen uviđaj u centru Sarajeva, policija se oglasila s novim detaljima

2
Radiosarajevo.ba
Završen uviđaj u centru Sarajeva, policija se oglasila s novim detaljima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mjesto nesreće u Sarajevu

Neimenovani muškarac je preminuo od zadobivenih povreda nakon što je danas u centru Sarajeva, u blizini tržnog centra SCC, na njega automobilom nasrnuo drugi muškarac.

Ovu informaciju potvrdio je potvrdio je Mirza Hadžiabdić, iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

"Sumnja se na ubistvo, a policija je dobila dojavu oko 11 sati. Jedno lice je upotrebom vozila nanijelo povrede od kojeg je kasnije podleglo drugo lice. Sumnja se da je sve to bilo namjerno i da se radi o krivičnom djelu ubistvo", rekao je Hadžiabdić.

Kako je napomenuo Hadžiabdić, policija je odmah uhapsila osobu koja je osumnjičena za ovo djelo.

Maloprije je stigla informacija da je završen uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Između ostalog, konstatovano je da je smrtno stradalo muško lice inicijala V. I. (2000.).

Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. stav 2. tačke b) KZ FBIH* slobode je lišen B.A. (2001.) i jedna maloljetna osoba, rođena 2003. godine kao suučinitelj u vezi sa ovim krivičnim djelom shodno članu 31. KZ FBIH.

"Oba lica lišena slobode su zadržana u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela", izjavio je Hadžiabdić.

*Kako je pojašnjeno, riječ je o lišenju slobode zbog sumnje na ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Nezvanično, uhapšen je Benjamin Arslanagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije