Zatraženo produženje pritvora Almiru Čehajiću Batku

0
Radiosarajevo.ba
Zatraženo produženje pritvora Almiru Čehajiću Batku
Foto: Dnevni avaz / Sa suđenja Batku

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je da Almiru Čehajiću Batku bude produžen pritvor za još dva mjeseca.

Prijedlog je upućen Kantonalnom sudu u Sarajevu.

"Produženje pritvora je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo. On se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i za pranje novca", naveli su iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo da je Čehajić uhapšen u akciji SIPA-e Network 20. oktobra. Dva dana kasnije je uhapšen i Davor Gaj.

Čehajić se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojem je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge.

Gaj se sumnjiči za zloupotrebu položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba.

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija "Udri muški" koju je vodio Almir Čehajić Batko.

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru "Otvorene mreže" koja se bavila humanitarnim radom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije