Zatražen pritvor za osumnjičene trgovce drogom

Radiosarajevo.ba
Zatražen pritvor za osumnjičene trgovce drogom
Arhiv / Ilustracija
Prije dva dana na podučju TK uhapšeno je sedam osoba koje se sumnjiče za krijumčarenje i prodaju droge.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje pritvora za Mirsada Husovića (35), Jasmina Tanovića (29), Harisa Mehanovića (49), Almira Kadića (38), Enesa Aljića (31), svi nastanjeni u Tuzli, te Emina Isakovića (49) iz Bosanskog Novog i Elvisa Habibovića (32), nastanjenog u Kladnju, zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi koju je organizirao Husović počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoji osnovana sumnja da je Husović u periodu od decembra 2014. do juna 2016. godine organizirao grupu, u kojoj su bili i ostali osumnjičeni, te za njih nabavljao opojne droge marihuana (cannabis sativa) i amfetamin (speed), koju su nakon toga članovi grupe prodavali većem broju lica na području Tuzle, te drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu i šire.

Husović je osumnjičen da je organizirao ovu grupu, dok su ostali članovi imali različite uloge u pakovanju i daljoj prodaji opojnih droga. Dio novca od prodaje droge su davali Husoviću, a dio zadržavali za sebe.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva i naredbama Kantonalnog suda Tuzla, pripadnici Federalne uprave policije FBiH i MUP-a TK su 6. juna 2016. godine izvršili pretrese objekata i lica na 15 lokacija na području Tuzle, Kladnja, Zvornika i Brčko distrikta. Tada je slobode lišeno 12 osoba. Nekoliko osoba je nakon saslušanja i kriminalističke obrade pušteno na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije