Zapaljen automobil političara iz BiH: Dva mjeseca primao prijetnje i ucjene

2
Radiosarajevo.ba
Zapaljen automobil političara iz BiH: Dva mjeseca primao prijetnje i ucjene
Foto: Večernji list BiH / Zapaljeni automobil zastupnika Ante Lozančića

Zastupniku HSS-a Stjepan Radić u Skupštini Srednjobosanskog kantona Anti Lozančiću je u noću s ponedjeljka na utorak, nešto prije ponoći u novotravničkom naselju Bare zapaljen lični automobil. 

Prema snimku nadzornih kamera dvije maskirane osobe razbile su sjekirom zadnje staklo na automobilu te u njega ubacile dva tzv. „molotovljeva koktela“ koja su potom ekslpodirala. Dogodilo se to na parkingu ispred stambene zgrade u kojoj Lozančić živi s porodicom, suprugom i petoro djece, od kojih je njih četvoro maloljetno. 

"Najgore je što su mi djeca doživjela stres, ja isto imam zdravstvenih problema, ali je najgore djeci i mojoj porodici", kazao je za portal Vecernji.ba jutro nakon napada Lozančić.

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Ispričao je da se napad dogodio nakon prijetnji koje mu zasad nepoznate osobe upućuju već dva mjeseca s njemu nepoznatih brojeva mobitela. U pitanju su ucjene u kojima su zasad nepoznate osobe od Lozančića tražile 50 hiljada eura.

"Prve poruke dobio sam prije otprilike dva mjeseca, zadnju prije 15-ak dana. U toj je poruci jasno navedeno da mi je to zadnja prilika da donesem novac", kazao je vidno uznemiren Lozančić. 

Zapaljeni automobil zastupnika Ante Lozančića
Foto: Večernji list BiH: Zapaljeni automobil zastupnika Ante Lozančića

Kaže da je svaku prijetnju koju je dobio odmah prijavio policiji te da je s njima upoznato i Tužiteljstvo SBK koje je po njegovim saznanjima formiralo predmet. 

"Budi frajer, isprobaj nas pa ćeš vidjet šta će ti bit, daj sebi odmah inzulin i razmisli o porodici, imao si vremena, ovo ti je zadnja prilike", dio je zadnje prijeteće poruke koju je Lozančić dobio prije 15 dana i proslijedio je policiji.

Policija je nakon paljenja Lozančićevog automobila obavila uviđaj, postoje i snimke s nadzornih kamera, proslijeđene su im i sve prijeteće poruke koje je Lozančić dobivao. 

Možete pronaći i snimak s nadzornih kamera na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije