Zabilježile kamere: Biciklom polomio rampu na pružnom prijelazu

2
Radiosarajevo.ba
Zabilježile kamere: Biciklom polomio rampu na pružnom prijelazu
Foto: Printscreen / Facebook / Željeznice RS / Nesmotren potez bicikliste

Željeznice RS ponovo su zabilježile neodgovorno ponašanje učesnika u saobraćaju i na svom Faceboom profile objavili video.

U pitanju je biciklista koji je na prijelazu u banjalučkom naselju Vrbanja, kako navode, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prijelaza.

"Pješaci, biciklisti kao i vozači drumskih vozila svakodnevno su učesnici u saobraćaju i na putnim prijelazima u RS. Naizgled bezazlena, ali svakako ozbiljna situacija, prouzrokovala je vanredni događaj na putnom prelazu "Vrbanja", kada je biciklista zanemarivši saobraćajnu signalizaciju, aktiviranu svjetlosno – zvučnu signalizaciju i spuštene polubranike, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prijelaza", navode u Željeznicama RS.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Dodaju da je brzom intervencijom zaposlenih iz Sekcija za STD, ETP ,ZOP i RJ SS Banja Luka, odmah je izvršena zamjena polubranika, te otklonjen kvar na uređaju.

"Iz Željeznica su ponovo apelovali na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prijelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbjeći i smanjiti nezgode i udesi, i nezgode, koji mogu imati tragične posljedice", kažu u Željeznicama RS, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije