Vozač autobusa iz BiH zlostavljao maloljetne učenice: Osuđen na godinu i četiri mjeseca

2
Radiosarajevo.ba
Vozač autobusa iz BiH zlostavljao maloljetne učenice: Osuđen na godinu i četiri mjeseca
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Hapšenje

Vozač školskog autobusa M. M. iz Orašja pravosnažno je osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji.

Drugostepeni sud je u obrazloženju presude odbacio žalbe optuženog, uz obrazloženje da su iskazi oštećenih učenica međusobno saglasni, jasni, uvjerljivi i ničim ne ukazuju da su izmišljeni i da su produkt dječje mašte.

“Posebno je upečatljiv iskaz oštećene koja je, prilikom unakrsnog ispitivanja, opisala i pokazala šta je optuženi njoj radio. Ocjenjujući njen iskaz pravilno je prvostepeni sud rezonovao da takav opis može dati samo onaj ko je to doživio”, navodi se u obrazloženju pravosnažne presude koja je optuženog poslala iza rešetaka na 16 mjeseci.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Kantonalni sud u Odžaku tako je povećao kaznu osuđenom za četiri mjeseca, u odnosu na prvostepenu koja je iznosila tek 12 mjeseci.

“Maloljetna učenica je u svom iskazu navodila da se cijelu prvu školsku godinu – od devetog mjeseca 2021. godine do petog mjeseca 2022. godine vozila kao učenik u autobusu u kojem je vozač bio optuženi M. M., te da se optuženi M. M. prema njoj neprimjereno ponašao”, navodi se, između ostalog, u pravosnažnoj presudi vozaču autobusa, u kojoj se još navodi kakve je bludne radnje činio vozač, koje u cilju zaštite maljoljetnica portal Radiosarajevo.ba neće objaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije