Vogošća: Razbojnici pucali na policiju

Radiosarajevo.ba
Vogošća: Razbojnici pucali na policiju

 Tri za sada nepoznate osobe pucale su na policiju dok ih je pokušala sustići jer su opljačkali prodavnici “EP Shop” u sklopu benzinske pumpe “Energopetrol”

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo, ovo se dogodilo u 03:05 sati u ulici Nova cesta, općina Vogošća. Naime, tada su tri maskirane osobe naoružane uz upotrebu vatrenog oružja ukrale nekoliko stotina maraka od uposlenika pomenute prodavnice. Tom prilikom su povrijedili jednog radnika pumpe

Na lice mjesta su došli policijski službenici koji su pokušali sustići počinioce, međutim jedan od razbojnika je ispalio više metaka u pravcu policijskih službenika, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu. 

Povrijeđenom radniku je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su konstatirane lakše tjelesne povrede. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalsku izvršilaca.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije