Vlasnik psa pokušao objasniti zbog čega ga je vodio na povocu pokraj vozila

Radiosarajevo.ba
Vlasnik psa pokušao objasniti zbog čega ga je vodio na povocu pokraj vozila
Foto: Printscreen / Gnusan čin u Sarajevu

Snimka na kojem se vidi kako upravlja vozilom dok vuče psa na povocu pored automobila na kolovozu po kiši, brzo se proširio društvenim mrežama nakon što je objavljen na jednoj od popularnih Facebook stranica.

Ogorčeni građani i brojna udruženja za zaštitu životinja tražilisu reakciju nadležnih. 

Gnusan čin u Sarajevu: Na povocu pokraj automobila vodio psa, građani ogorčeni

Nevjerovatna brutalnost prema živom biću

Kako je za Radiosarajevo.ba još sinoć potvrdio Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, brzom reakcijom policijskih službenika Treće PU Novo Sarajevo identificirana je osoba koje se dovodi u vezu s ovim događajem. 

Riječ je o E. A. (identitet osobe poznat redakciji, op. a.), koji je na društvenim mrežama pokušao opravdati ovakav čin.

"Nema potrebe bilo kome da se pravdam. Vjerovatno vam izgleda strašno, ali pas je pobjegao i ja sam ga nekih 500 metara ovako morao voditi do pekare As, jer ne želi u automobil. Od pekare je sam kući otišao", kazao je vlasnik psa.

Kao što smo sinoć naveli, video ovog gnusnog čina uklonjen je s društvenih mreža nakon što je poznat identitet osobe koja se dovodi u vezu sa ovim događajem.

MUP KS identificirao osobu koja je psa vukla na povocu pored auta

Građane glavnog grada BiH danas je uznemirio video, koji je objavljen na Facebook stranici Raja sa biroa, a na kojem se vidi da vlasnik automobila na povocu vodi psa po kiši, dok on upravlja vozilom.

Hadžiabdić nam je potvrdio da će nam više detalja o ovom slučaju dati danas. 

"Ista osoba će svakako biti sankcionisan u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. No, o tome ćemo tokom dana", kazao je Hadžiabdić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije