Vlasnici quadova i motornih sanki na Vlašiću mogu da odahnu: Kako je razbijena banda kradljivaca

0
A. Ka.
Vlasnici quadova i motornih sanki na Vlašiću mogu da odahnu: Kako je razbijena banda kradljivaca
Foto: MUP SBK / Policija pronašla quadove i motorne sanke

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik, Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku i drugih nadležnih PU-PS, rasvijetlili su šest krađa te razbili grupu kradljivaca koja se specijalizirala za krađu četverotočkaša - quadova i motornih sanki.

Uhapšeno je devet osoba I. M, E. H., A. K., S. H., I. M., D. V., M. Ć., M. V. i E.O. Općinski sud u Travniku odredio je pritvor M. V. i E. O.

Posljednji među uhapšenim bio je E. O. On je na osnovu raspisane potjernice Općinskog suda Travnik uhvaćen na graničnom prelazu, nakon čega mu je određen pritvor.

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Raspisana potjernica

MUP SBK rasvijetlio dvije krađe: Uhvaćen kradljivac Golfa, raskrinkan i provalnik

MUP SBK rasvijetlio dvije krađe: Uhvaćen kradljivac Golfa, raskrinkan i provalnik

U ovoj dobro uigranoj grupi kradljivaca bio je i A. B. za kojim je raspisana potjernica.

Istražitelji su stali ukraj lopovima nakon višemjesečnih planskih aktivnosti.

Sve je počelo krajem novembra i početkom decembra 2022.godine, kada je Policijskoj stanici Travnik prijavljeno da su nepoznati lopovi na području Babanovca-Vlašića ukrali četiri četverotočkaša, od čega tri CF MOTO i jedan CAN-AM te dvoje motornih sanki Summit X, čiji su vlasnici sa područja Zenice, Jelaha i Cazina. Materijalna vrijednost ukradenih vozila procjenjena je na oko 200.000 KM.

Po zaprimanju prijava, istražitelji su pokrenuli opsežnu istragu.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik policajci su izvršili pretrese na 10 lokacija na području Babanovca-Vlašića, Kiseljaka i Busovače, gdje su pored ukradenih predmeta, pronašli vatreno oružje, municiju, materije za koje se sumnja da su droge, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela.

Policija pronašla quadove i motorne sanke

"Zahvaljujući ovim, ali i drugim aktivnostima, policajci su uspjeli u potpunosti rasvijetliti sva krivična djela, te pronaći sve ukradene četverotočkaše i motorne sanke, koje će biti vraćeni vlasnicima", saopćeno je iz MUP-a SBK.

Kradljivci su se trudili da na sve načine otežaju posao istražiteljima. O složenosti rasvijetljavanja krađa najbolje govori podatak da su svi ukradeni quadovi i motorne sanke pronađeni na različitim lokacijama na području Travnika, Kiseljaka, Busovače, Fojnice.

Neki od ukradenih quadova i motornih sanki pronađeni su i na području Ilidže i Zenice, zbog čega su pripadnici MUP-a SBK ostvarili saradnju i sa kolegama iz MUP-a ZDK i MUP-a KS.

Premještali quadove i motorne sanke

Istražitelji su utvrdili da su osumnjičeni u više navrata premještali quadove i motorne sanke sa jedne lokacije na drugu, kako bi onemogućili njihov pronalazak.

Samo na području Vlašića od osumnjičenog V. B. oduzeto je 13 četverotočkaša zbog neposjedovanja odgovarajuće dokumentacije. Također, u pretresu kuće na području Kiseljaka, koju koristi osumnjičeni I. M., pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je droga, dok je u pretresu kuće koju koristi osumnjičeni M. V. pronađena puška i 20 metaka kalibra 5,56 milimetara.

"Protiv osumnjičenih osoba je nadležnom Kantonalnom tužilaštvu podnesen izvještaj o počinjenju krivičnih djela", navedeno je u saopćenju MUP-a SBK.

MUP SBK objavio je i fotografije sa pretresa koje možete pogledati u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije