Vlasnica kafića i konobarica uhapšene zbog glasne muzike

Fena
Vlasnica kafića i konobarica uhapšene zbog glasne muzike
Arhiv / Ilustracija
Na području Doboja jučer su uhapšene četiri osobe, među kojima i dvije žene, zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima.

Policija u Doboju je lišila je slobode K.M., D.J. i S.S., zbog osnova sumnje da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira.

Postupajući po prijavi građana, policijski službenici izdali su upozorenje vlasnici i konobarici ugostiteljskog objekta u Doboju da prestanu s reprodukcijom muzičkih sadržaja čija čujnost doseže izvan ugostiteljskog objekta i narušava noćni odmor građana. Iste su se oglušile o izdato upozorenje i nastavile s narušavanjem javnog reda i mira.

Ponovnim dolaskom policijskih službenika, K.M. i D.J. su zaključale ulazna vrata ugostiteljskog objekta i zajedno s gostom S.S. iz Doboja nastavile s reprodukovanjem glasne muzike, nakon čega su lišeni slobode, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Po dokumentovanju predmeta, protiv K.M. i D.J. te S.S. će Osnovnom sudu Doboj biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije