Velika racija kod Sarajeva: U Migracioni centar Blažuj upalo oko 300 policajaca

0
Radiosarajevo.ba
Velika racija kod Sarajeva: U Migracioni centar Blažuj upalo oko 300 policajaca
Foto: SIPA / SIPA / ilustracija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 23. oktobra, u saradnji sa pripadnicima Granične policije Bosne i Hercegovine (GP BiH), Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosnom agencijom (OSA) Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli združenu kriminalističko-taktičku radnju - racija, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

U raciji je angažovano oko 300 policajaca iz navedenih policijskih agencija.

Kako su saopćili iz SIPA-e, provodi se operativno taktička radnja racija šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled osoba, stvari i prostorija u cilju pronalaska osoba koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Također, radi se na identifikaciji organizatora krivičnih djela - organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata i krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, kao i drugih krivičnih djela, saopćeno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije