Policijska akcija u Tuzli: Uhapšeno sedam osoba zbog prevara

N. K.
Policijska akcija u Tuzli: Uhapšeno sedam osoba zbog prevara
MUP TK / Policija / Ilustracija
Pripadnici MUP-a TK-a izvršili su pretrese na osam lokacija na području Tuzle i uhapsili sedam osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela prevara.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je glasnogovornik MUP-a TK-a Izudin Šarić te dodao da postoji osnovana sumnja da su spomenute osobe fingirale saobraćajne nesreće i na taj način oštetili osiguravajuće kuće i fizičke osobe koje su učestvovale u tim nezgodama za veći novčani iznos.

Uhapšeni su jutros sprovedeni u prostorije MUP-a TK, nakon čega će u izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Tužilaštvu TK na dalje postupanje.

Kako nam je rekao, ove osobe se sumnjiće da su u periodu od 2015. godine do 2017.  učestvovale u saobraćajnim nesrećama tako što su postavljala svoja vozila ispred vozila drugih osoba, a čak i uz fizičku prijetnju popunjavale evropske obrasce na veće iznose, koja su proslijeđivala osiguravajućim kućama, te tako stekli novčanu korist u vrijednosti do 100.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije